Analysis of the Use of Artificial Intelligence in the Slovak Business Environment - Deáková, Stanislava, 1974-
Východiskovým bodom pre riešenie danej problematiky je objasnenie konceptu umelej inteligencie a definovanie oblastí jej využitia. V časti výsledkov článku analyzujeme stav a rozsah využitia umelej inteligencie (AI) v slovenskom podnikateľskom prostredí a porovnávame ho s priemerom EÚ. Na základe prieskumov, štúdií a dostupných údajov skúmame sektory s najväčším potenciálom pre implementáciu AI, bariéry, ktorým čelia podniky pri adaptácii, a tiež skúmame vplyvy AI na konkurencieschopnosť podnikov. Výsledky poukazujú na rastúci záujem o umelú inteligenciu, ale aj na výzvy súvisiace s nedostatkom odborníkov, financovania a legislatívy. Na záver ponúkame odporúčania na podporu rozvoja AI v slovenskom podnikateľskom prostredí.