Rozhodovanie na základe multikriteriálnej metódy AHP v drevospracovateľskom priemysle - Džujková, Alžbeta, 1999-
Cieľom článku je posúdiť využiteľnosť viackriteriálnej metódy AHP pri rozhodovaní o výbere technologického zariadenia v podniku zaoberajúcom sa spracovaním dreva. Metóda bude aplikovaná na porovnanie zariadení od výrobcov Weinig, Mebor a Salvamac, pričom hodnotenie bude založené na technických, ekonomických a environmentálnych ukazovateľoch. Okrem výkonu, ceny a presnosti spracovania budú zohľadňované aj energetická náročnosť, miera automatizácie a dostupnosť servisných služieb.