Trends, Challenges, and Innovations in Price Decision-Making as a Result of Data Driven Green Transformation - Gál, Filip, 2000-
Tento článok sa zaoberá súčasnými výzvami a modernými prístupmi v rozhodovaní o riadení cien a výnosov v medzinárodných spoločnostiach v dôsledku zelenej transformácie založenej na dátach, na základe potrieb Green Deal. Cieľom výskumu je analyzovať procesy manažérskeho rozhodovania v oblasti riadenia cien syntézou súčasných teoretických základov a mapovaním metodík používaných v praxi. Pomocou komplexného prehľadu literatúry a empirickej analýzy štúdia identifikuje kľúčové trendy, rozhodovacie kritériá a faktory ovplyvňujúce rozhodovanie o cenách. Zistenia prinášajú nové poznatky o integrácii pokročilých analytických nástrojov a digitálnych technológií v riadení cien a ponúkajú odporúčania pre vývoj efektívnejších a flexibilnejších systémov rozhodovania, ktoré zvyšujú konkurencieschopnosť a ziskovosť organizácií v dynamickom trhovom prostredí.