Data Driven Price Management for Green Transformation - Remeňová, Katarína, 1982-
Zelená transformácia si vyžaduje nielen technologické inovácie, ale aj ekonomické mechanizmy, ktoré uľahčujú šírenie a prijímanie udržateľných riešení. Medzi týmito mechanizmami zohráva cena kľúčovú úlohu pri signalizácii hodnoty, formovaní správania spotrebiteľov a zabezpečovaní finančnej životaschopnosti zelených inovácií. Tento článok skúma potenciál riadenia cien na základe dát ako strategického nástroja na podporu udržateľnej transformácie. Z vyššie uvedeného dôvodu je cieľom nášho výskumného článku použiť kvalitatívnu analýzu medzier vo výskume na určenie, ako môžu veľké dáta v súčasnom rýchlo sa meniacom globálnom a digitalizovanom prostredí transformovať obchodné stratégie a modely tak, aby efektívne podporovali implementáciu zelených inovácií a prispievali k udržateľnému rozvoju podnikania. Pomocou systematického prehľadu literatúry sa zameriavame na špecifickú tému cenotvorby zelených inovácií, ktorá je nevyhnutná pre budovanie udržateľných obchodných stratégií a ziskového obchodného modelu.