U Thant (1961–1971): Desať rokov na čele OSN - Jaroš, Jakub, 1989-
Venovanie sa pôsobeniu U Thanta, tretieho generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov, ktorý zastával túto funkciu v rokoch 1961 – 1971, v období vrcholiacej studenej vojny, dekolonizácie a rastúceho významu globálnych normatívnych otázok.