Kofi Annan (1997–2006): Reformy, vojna v Iraku - Schagerl, Christopher, 1984-
V rokoch 1997 – 2006 pôsobil Kofi Annan vo funkcii generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov v období narastajúcich globálnych bezpečnostných výziev a diskusií o reforme multilaterálneho systému.