Quality of Life Under Pressure: Spatial Inequalities Across European Countries in the Age of Polycrisis - Matlovičová, Kvetoslava, 1971-
Cieľom štúdie je preskúmať časopriestorové aspekty diferenciácie kvality života v európskych krajinách v rokoch 2018 a 2023 s ohľadom na potenciálne dopady polykrízy. Konkrétne identifikujeme a kvantifikujeme kľúčové determinanty kvality života a latentné faktory, ktoré ju formujú. Taktiež hodnotíme potenciálne posuny, ku ktorým došlo medzi rokmi 2018 a 2023, ako aj to, či a do akej miery sa rozdiely medzi sledovanými krajinami prehĺbili alebo zmenšili.