Efektívne promptovanie ako výskumný nástroj. Empirický exkurz na príklade riešenia projektovej úlohy - Gašová, Zuzana, 1977-
Cieľom príspevku je predstaviť vybrané stratégie promptovania a na empirickej báze načrtnúť ich možný prínos pre riešenie danej projektovej úlohy z oblasti terminológie. Na základe konkrétnych príkladov (promptov), prostredníctvom ich analýzy a vzájomnej komparácie vybraných promptov má príspevok poukázať na možnosti implementácie umelej inteligencie do riešenia úloh spojených s terminologickou prácou, a zároveň predstaviť hranice a slabšie miesta pri používaní umelej inteligencie v danej oblasti.