Využitie AI a LLM v inovatívnych prístupoch vo vzdelávaní - Lángyi, Árpád, 1974-
Cieľom článku je predstaviť didaktický a technický rámec využitia veľkých jazykových modelov (LLM [1, 2, 3, 4] – Large Language Models) v projektovo orientovanej výučbe (PBL), so zameraním na automatické generovanie user stories, tvorbu akceptačných kritérií a odhad prácnosti. LLM [1, 2, 3, 4] sú modely umelej inteligencie [1, 2] trénované na veľkom množstve textových dát, ktoré dokážu generovať, analyzovať a štruktúrovať text podobným spôsobom, ako to robí človek. Vďaka tomu umožňujú podporu kreatívneho aj analytického myslenia vo vzdelávaní.