Jazyková agresia prostredníctvom konceptuálnych metafor: analýza štrukturálnych, orientačných a ontologických metafor v slovenskom politickom diskurze - Stradiotová, Eva, 1963-
Súčasný svet sa zmieta v ekonomických a spoločenských problémoch, ktoré často vedú ku geopolitickým konfliktom. Vo veľkej miere sa na týchto konfliktoch podieľajú samotní politici, ktorí svojou rétorikou burcujú ľudí k vyjadreniu nespokojnosti. Politický diskurz sa stáva mocným nástrojom politického boja. Príspevok sa zaoberá analýzou metafor, ktoré v sebe nesú prvky agresie v rámci politického diskurzu pravicových a ľavicových politikov na Slovensku ako sú Robert Fico, Michal Šimečka, Igor Matovič, Andrej Danko, Michal Bartek a Alojz Hlina.