Kyrgyzstan’s Trade Patterns and FDI: Changes in Recent Years - Schagerl, Christopher, 1984-
Kirgizská republika je vnútrozemským členom Eurázijskej hospodárskej únie (EAEU) a strategicky dôležitým aktérom v stredoázijských obchodných sieťach. Hoci je krajina ekonomicky malá, zvýšila svoju integráciu v rámci EAEU a stala sa kľúčovým tranzitným bodom pre tovar vstupujúci do Únie, najmä od zavedenia západných sankcií voči Rusku. Kirgizsko sa vo veľkej miere spolieha na medzinárodný obchod, vyváža nerasty – najmä zlato – ako aj uhlie, meď, rudy, textil a poľnohospodárske produkty. Zároveň je v porovnaní s Kazachstanom chudobná na zdroje a vysoko závislá od dovozu paliva, strojov, dopravných zariadení a chemikálií.