Investment Screening in Small Economies: Case of Slovakia - Karas, Martin, 1991-
Tento článok sa zaoberá mechanizmami preverovania investícií v malých ekonomikách. Nástroje preverovania investícií sa v posledných rokoch stali dôležitým prvkom investičnej architektúry v mnohých krajinách. Hoci existuje stále viac literatúry o preverovaní investícií vo veľkých ekonomikách, akademická pozornosť sa nevenovala teoretickej analýze týchto nástrojov v malých ekonomikách, ktoré čelia trochu odlišným výzvam a tlakom.