Role of the Traditional Armament in 21st Century Warfare - Sýkora, Juraj, 1998-
Úloha tradičnej výzbroje sa líši od tej, aká bola v minulosti. Zatiaľ čo konvenčné zbrane boli kľúčové počas prvej a druhej svetovej vojny, ich význam v konfliktoch 21. storočia sa vyvíja. Skúmaním intervencie pod vedením USA v Iraku v roku 2003 a ruskej invázie na Ukrajinu v roku 2022 je zrejmé, že kvantitatívna a/alebo kvalitatívna technologická prevaha nezaručuje úspech v konflikte. Článok ukazuje, že hoci konvenčné sily a vojaci v teréne naďalej zohrávajú vo vojne dôležitú úlohu, nezabezpečujú dosiahnutie strategických cieľov, pokiaľ nie sú sprevádzané vhodným súborom moderných vojnových spôsobilostí.