Ručná manipulácia s bremenami v stavebníctve - Mikula, Jozef
Ručná manipulácia s materiálom ako celok, ktorej súčasťou je aj skladovanie, predstavuje nielen jednu z najúrazovejších, ale dokonca aj najrizikovejších pracovných činností človeka. Táto skutočnosť je zrejmá aj z toho, že pri manipulácii s materiálom dochádza u nás k viac ako polovici všetkých pracovných úrazov, hoci touto činnosťou sa podľa vykonaných odhadov zaoberá iba jedna štvrtina, až jedna pätina všetkých zamestnancov.