The Face of Fake Science: Four Episodes for Reflection - Artiukhov, Artem, 1983-
Táto kapitola predstavuje komplexný prieskum predátorských vedeckých praktík na Ukrajine so zameraním na taktiky, ktoré používajú tí, ktorí sa živia nič netušiacimi vedcami. Prostredníctvom kombinácie deskriptívnej analýzy a osobných skúseností sa autor snaží odhaliť vykorisťovateľskú povahu týchto praktík a varovať vedcov pred tým, aby sa nestali ich obeťami.