The Concept of Politically Exposed Persons in the Slovak Law, EU Law and International Law - Winkler, Martin, 1975-
Táto práca sa zaoberá otázkou správneho vymedzenia politicky exponovaných osôb ako dôležitého faktora v boji proti korupcii a ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti. Cieľom práce je identifikovať skupinu politicky exponovaných osôb v Slovenskej republike a posúdiť ju z hľadiska súladu s právom EÚ a medzinárodným právom. Skúmame nielen platnú legislatívu na týchto troch úrovniach, ale aj jej interpretáciu orgánmi činnými v trestnom konaní, pričom využívame nielen štandardné vedecké metódy, ale aj metódy vedeckej interpretácie – doslovnú (gramatickú), systematickú, logickú a teleologickú.