Čo nám ukazujú PIAAC testy o zručnostiach absolventov a kvalite vysokých škôl na Slovensku? - Pelošjan, Dávid
Kvalitu vysokých škôl na Slovensku je možné hodnotiť pomocou rôznych ukazovateľov a jedným z nich sú aj zručnosti vysokoškolsky vzdelaných absolventov. Kvalita vzdelávania by sa mala priamo odzrkadľovať na úrovni praktických kompetencií, či schopnosti uplatniť sa na trhu práce. Zaoberanie sa najnovšími výsledkami PIAAC testov, ktoré boli zverejnené v decembri 2024. V testoch sa hodnotili tri kompetencie: čitateľská gramotnosť, matematická gramotnosť a schopnosť adaptívne riešiť problémy.