Ukraine and Trade in Services – Literature Overview - Grešš, Martin, 1978-
Táto práca poskytuje prehľad literatúry o nedávnych štúdiách o zahraničnom obchode Ukrajiny so službami a slúži ako základ pre ďalší empirický výskum. Analýza sa zameriava na výkonnosť krajiny, vplyv prehĺbenej a komplexnej zóny voľného obchodu (DCFTA) medzi EÚ a Ukrajinou a dôsledky prebiehajúcej vojny. Literatúra neustále zdôrazňuje hlbokú štrukturálnu preorientáciu obchodu smerom k EÚ a dramatický vzostup odolného sektora informačných a komunikačných technológií (IKT) ako popredného exportného exportu služieb. Hoci DCFTA viedla k významným legislatívnym reformám, jej účinnosť brzdia vnútorné problémy, ako je korupcia a obmedzenia inštitucionálnych kapacít.