Technology and Knowledge Transfer for Nanotechnology Industry - Artiukhov, Artem, 1983-
Tento článok skúma kritické aspekty efektívneho transferu technológií v nanotechnológii. Zdôrazňuje výzvy spojené s prevedením laboratórneho výskumu do reálnych aplikácií vrátane potreby robustnej ochrany duševného vlastníctva, silnej spolupráce medzi priemyslom a akademickou obcou a komplexného hodnotenia rizík. Štúdia predstavuje nový rámec pre hodnotenie pripravenosti nanotechnologických inovácií na komercializáciu.