Assessing the Development and Challenges of Hydrogen Vehicle - Barteková, Mária, 1992-
Táto práca analyzuje rozvoj vodíkovej infraštruktúry vo vybraných krajinách Európskej únie (EÚ) a skúma jej vzťah k ekonomickej vyspelosti.Vodík sa čoraz viac uznáva ako kľúčová súčasť prechodu EÚ na nízkouhlíkové hospodárstvo, no medzi členskými štátmi existujú značné rozdiely, pokiaľ ide o pripravenosť infraštruktúry. Štúdia sa zameriava na tri hlavné ukazovatele: kapacitu výroby vodíka, úrovne spotreby a počet registrovaných vozidiel na vodíkový pohon.