Supporting Electromobility in the Context of the Tax System - Vavrová, Katarína, 1960-
Článok porovnáva zdaňovanie motorových vozidiel v Slovenskej republike a Maďarsku so zameraním na vozidlá používané na podnikateľské účely. Identifikuje rozdiely medzi daňovými systémami oboch krajín a opisuje nástroje, ktoré sa používajú pri zdaňovaní vozidiel. Skúmajú sa legislatívne a výpočtové nastavenie zdaňovania vozidiel a hodnotí ich vplyv na podnikateľské subjekty, štátne rozpočty a environmentálnu politiku. Pozornosť sa venuje výške dane, periodicite platieb, veku vozidla, emisnej triede a existencii osobitnej dane z firemných vozidiel, najmä v Maďarsku.