Digital Taxation in the EU: Fair Competition and Fiscal Perspectives in the Age of E-commerce - Olexová, Cecília, 1976-
Digitalizácia hospodárstva zmenila daňovú a colnú politiku v EÚ. Od roku 2015 sa diskusie o digitálnej dani zameriavajú na zabezpečenie spravodlivého zdaňovania globálnych digitálnych platforiem a obnovenie konkurenčnej neutrality medzi digitálnymi a analógovými obchodnými modelmi. Politické nezhody však viedli k roztriešteným prístupom národov s obmedzeným fiškálnym účinkom.