Comparison of European Union Countries Based on Selected Indicators of Poverty and Social Exclusion - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Porovanie krajín Európskej únie a ich zhodnotenie na základe ich poradia z hľadiska chudoby a sociálneho vylúčenia v roku pred vypuknutím pandémie COVID-19 (rok 2019) a po nej (rok 2023). Krajiny sú porovnávané pomocou troch ukazovateľov – percento obyvateľstva žijúceho v ťažkej sociálnej a materiálnej deprivácii, percento obyvateľstva žijúceho v domácnostiach s veľmi nízkou pracovnou intenzitou a percento obyvateľstva, ktoré nie je schopné čeliť neočakávaným finančným výdavkom. Poradie krajín je založené na použití jednej z jednoduchých metód viacrozmerného porovnávania, a to metódy vzdialenosti od fiktívneho objektu.