Minimálna mzda - zmeny od 1. januára 2026 - Mrukviová Tomiová, Sandra
Právo na mzdu je jedným zo základných práv zamestnancov, ktoré zamestnancom priznáva už Ústava Slovenskej republiky, podľa ktorého zákon zabezpečuje zamestnancom právo na odmenu za vykonanú prácu, dostatočnú na to, aby im umožnila dôstojnú životnú úroveň. Rovnako právo na mzdu priznáva zamestnancom aj Zákonník práce. Minimálna mzda v roku 2026.