Riadenie príspevkových a rozpočtových organizácií zriaďovateľom - Tekeli, Jozef
Riadenie rozpočtových a príspevkových organizácií zo strany zriaďovateľa je v praxi samospráv častým zdrojom právnych neistôt, najmä pri realizácii projektov financovaných z verejných zdrojov. Príspevok sa zameriava na limity autonómneho konania týchto organizácií a na možnosti zákonného usmerňovania ich činnosti zo strany zriaďovateľa. Pozornosť sa venuje aj právnej povahe interných pokynov a ich významu pri predchádzaní porušeniu rozpočtovej disciplíny.