Náhrada príjmu pri dočasnej PN zamestnanca - zmeny - Petríková, Lucia
S účinnosťou od 1. 1. 2026 nastávajú zásadné zmeny v súvislosti s vyplácaním nemocenských dávok. Podľa novej právnej úpravy sa tak predlžuje obdobie, počas ktorého zamestnávatelia vyplácajú náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca. Na koľko dní bude mať podľa novej právnej úpravy zamestnanec nárok na vyplácanie náhrady príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti od zamestnávateľa? Odkedy mu bude potom Sociálna poisťovňa vyplácať nemocenské?