Daňové a účtovné riešenie dražieb nehnuteľnosti - Böszörményi, Jana
Dražba nehnuteľnosti, ktorá sa riadi zákonom č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách v z. n. p. upravujúci vznik, trvanie a zánik niektorých právnych vzťahov pri dobrovoľných dražbách. Vymedzenie pojmov, rozdiel medzi dobrovoľnou a nútenou dražbou a postup pri dobrovoľnej dražbe. Zákon o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavby a osobitné predpisy v súvislosti s dražbou nehnuteľností. Zápis vlastníckych práv k nehnuteľnostiam. Podávanie priznania alebo čiastkového priznania. Zákon o dani z príjmov, zákon o dani z pridanej hodnoty, zákon o účtovníctve a postupy účtovania v podvojnom a jednoduchom účtovníctve.