Nové pravidlá pre transferovú dokumentáciu od roku 2025 - Kočiš, Michal
Pravidlá transferového oceňovania sú v podmienkach slovenského daňového práva predmetom postupných zmien a doplnení tak z hľadiska zákonnej regulácie princípu nezávislého vzťahu, ako aj nastavenia pravidiel pre vedenie dokumentácie o transferovom oceňovaní. Práve oblasť dokumentačnej povinnosti je ústrednou témou tohto článku a nadväzuje na aktuálne nové Usmernenie Ministerstva financií Slovenskej republiky č. MF/012879/2025-724 o určení obsahu dokumentácie podľa zákona o dani z príjmov.