The Current State of Business Environment in Slovakia and Its Impact on Tourism Enterprises - Šebová, Ľubica, 1978-
Príspevok sa zameriava najmä na politické, ekonomické, technické, sociálne, právne a environmentálne faktory (PESTEL analýza), ktoré ovplyvňujú podnikateľské prostredie, s dôrazom na cestovný ruch. Hoci sa podnikateľským prostredím zaoberá viacero štúdií, takmer žiadna z nich neidentifikuje sektor cestovného ruchu. Predmetom štúdie sú podniky v cestovnom ruchu na Slovensku. Predmetom štúdie je súčasné podnikateľské prostredie v cestovnom ruchu na Slovensku. Cieľom príspevku je preskúmať súčasný stav podnikateľského prostredia v cestovnom ruchu na Slovensku a definovať možné príležitosti pre jeho ďalší rozvoj.