Financovanie škôl a školských zariadení - nová právna úprava - Ivanáková, Daniela
Cieľom nového zákona o financovaní škôl je predovšetkým komplexná právna úprava financovania škôl a školských zariadení zo štátneho rozpočtu a z výnosu dane z príjmov územnej samospráve v jednom právnom predpise, čím sa dosiahne vyššia prehľadnosť, systematickosť a zrozumiteľnosť právnej úpravy. Nový zákon č. 322/2025 Z. z. zároveň obsahuje pravidlá hospodárenia a podnikania škôl a školských zariadení.