Socio-Economic Aspects of Accessibility to Museums and Galleries in Europe by Removing Barriers - Šebová, Ľubica, 1978-
Článok sa zaoberá teoretickým a empirickým skúmaním socioekonomických aspektov dostupnosti múzeí a galérií prostredníctvom odstraňovania rôznych bariér. Hoci s odstraňovaním bariér sú spojené určité náklady, sprístupnenie múzeí a galérií vedie aj k zvýšeniu počtu návštevníkov, čo má za následok vyššie príjmy. Dostupnosť tak má následne vplyv na ekonomiku aj spoločnosť. Cieľom je preskúmať a identifikovať socioekonomické aspekty spojené so sprístupnením múzeí a galérií všetkým a porovnať prístup k tomuto procesu na Slovensku a v zahraničí.