Inovačný hub a Regulačný sandbox Národnej banky Slovenska: nástroje na efektívnu komunikáciu a podporu inovácií - Sedliaková, Anna
Inovační facilitátori sú moderné nástroje na zlepšovanie podpory inovácií na finančnom trhu. Radíme medzi ne rôzne druhy platforiem, ako sú napríklad Inovačné huby, Regulačné sandboxy, digitálne sandbory, AI hackatony, technologické šprinty a mnohé ďalšie. Všetky tieto nástroje majú spoločné aj to, že ich vznik a fungovanie do istej miery iniciuje národná kompetentná autorita, regulátor, resp. dohľadová autorita.