Nezdaniteľné časti základu dane v ročnom zúčtovaní za rok 2025 - Matlovičová, Iveta
Formu a spôsob vysporiadania ročnej daňovej povinnosti upravuje zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZDP“), v zmysle ktorého daňovníci, ktorí poberali počas zdaňovacieho obdobia zdaniteľné príjmy zo zamestnania, môžu požiadať o vysporiadanie ročnej daňovej povinnosti zamestnávateľa.