Fintech na vzestupu. Obstojí však jen ti nejlepší - Sobková, Martina
Fintech dnes patrí medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce oblasti finančného sveta. Napriek globálnym ekonomickým komplikáciám ide o odvetvie, ktorému sa darí - a to nielen vďaka technologickým inováciám, ale i preto, že podporuje finančnú inklúziu a otvára prístup k bankovým službám širšiemu okruhu ľudí. V posledných rokoch sa fintech stal kľúčovým motorom digitalizácie platieb, investícií aj poisťovníctva a zásadne mení fungovanie tradičných finančných inštitúcií. Ako si tento sektor vedie na globálnej úrovni, aké trendy hýbu Európou a ako vyzerá situácia v Česku?