Umělá inteligence v českém bankovnictví: rychlý růst a vize bezpečné budoucnosti
Umelá inteligencia (AI) sa v Českej republike stáva bežnou súčasťou každodenného života a jej rastúca popularita predstavuje pre finančný sektor ako výzvu, tak aj veľkú príležitosť. Česi si na nové technológie rýchlo zvykajú, čo dokazuje aktuálny prieskum realizovaný agentúrou Ipsos pre spoločnosť Visa a Komerčnú banku. Podľa neho dnes nástroje AI pravidelne využíva sedem z desať Čechov, čo je dramatický nárast oproti minulému roku, kedy to bola len polovica populácie.