Finanční sektor míří do kvantového světa
Na technologickej scéne sa pomaly presadzuje ďalší fenomén - kvantové technológie. Ich význam môže byť z pohľadu biznisu i spoločnosti zrovnateľný s AI, a v niektorých oblastiach sa oba odbory dokonca prelínajú. Kvantové technológie využívajú princípy kvantovej mechaniky a prinášajú schopnosť riešiť problémy, ktoré sú pre klasické výpočtové systémy príliš komplexné. To otvára nové možnosti pre sektor, ktorý je závislý na údajoch, predikciách a rýchlom rozhodovaní - finančné služby. Podľa štúdie Svetového ekonomického fóra a spoločnosti Accenture sa finančné inštitúcie nachádzajú na prahu kvantovej éry.