Digitální euro? Víc než jen peníze... - Keramidas, Tomáš
Európa zrýchľuje plány na prípravu digitálneho eura. V tichosti, ale s nebývalou naliehavosťou prebieha závod, ktorý určí podobu európskej ekonomiky na desiatky rokov dopredu. Nejde len o technologickú modernizáciu hotovosti, tento projekt je strategickou odpoveďou na globálne výzvy a predovšetkým základom pre novú vlnu inovácií, ktorá má potenciál od základu zmeniť fungovanie európskych podnikov. S cieľom dohodnúť právny rámec do konca roku 2025 sa projekt posúva dopredu napriek zložitým otázkam od ochrany súkromia po limity držania. Smer je jasný: digitálne euro sa stáva realitou a pre podnikateľský sektor predstavuje príležitosť k budovaniu efektívnejších, automatizovaných a skutočne celoeurópskych obchodných modelov.