Česko na cestě k udržitelným veřejným financím: ještě není vyhráno - Musil, Petr
České verejné financie prešli behom posledných štyroch rokov dôležitými zmenami. Jeden súbor opatrení mal za cieľ ozdraviť rozpočty po covidovom pustení žilou, druhý súbor sa zameral na udržateľnosť verejných financií v dlhodobom horizonte. Zatiaľ čo v krátkodobej konsolidácii bude treba pokračovať, u dlhodobých zmien bude prvoradou úlohou udržať nastúpený trend.