Služby úvěrových registrů pro spotřebitele - Kučera, Petr
Úverové registre sú odbornou verejnosťou vnímané ako B2B poskytovatelia služieb, pretože ich primárnymi odberateľmi sú úverové spoločnosti. Práve tie môžu na základe princípu reciprocity údaje a služby registrov ako prispievatelia kreditných údajov využívať. V priebehu posledných štyroch dekád sa v rozvinutých krajinách do popredia dostalo poskytovanie týchto služieb formou B2C, teda spotrebiteľom. Z technického hľadiska ide o dva prístupy. Prvým z nich je D2C, poskytovanie priamo spotrebiteľom, druhým B2B2C, kedy finálnu distribúciu služieb zaisťujú partneri spoločností. Aké svetové trendy v tejto oblasti teraz môžeme sledovať?