Daň z príjmov za rok 2025 a aktuálne zmeny pri zdaňovaní príjmov (najmä fyzických osôb) od začiatku roku 2026 - Jarinkovičová, Valéria
V tomto príspevku sústredíme svoju pozornosť na aktuálnu právnu úpravu zdaňovania príjmov (najmä fyzických osôb), a to s pripomenutím novelizácií zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení n. p. (ďalej aj „ZDP“), ktoré majú vplyv (prvýkrát) na daň z príjmov za rok 2025. V ďalšej časti sa budeme venovať zmenám, ku ktorým dochádza pri zdaňovaní príjmov dosiahnutých od 1. 1. 2026. Okrajovo poukážeme aj na ďalšie nové, resp. novelizované právne normy, ktoré tiež ovplyvňujú správny výpočet dane.