Informácia k Nariadeniu vlády SR o zániku uloženej sankcie a o upustení od uloženia sankcie prislúchajúcej k zaplatenej dani - Klabníková, Klára
Jedným z konsolidačných opatrení na ozdravenie verejných financií pre rok 2026 je aj Nariadenie vlády SR, ktoré ustanovuje podmienky zániku daňového nedoplatku, ktorým je nezaplatená sankcia prislúchajúca k zaplatenému daňovému nedoplatku v ustanovenej lehote uvedenej v nariadení. Nariadenie vlády SR bolo vydané v súlade s § 160 ods. 3 zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z.n.p. (ďalej len „daňový poriadok“), ktoré je zverejnené v Zbierke zákonov.