Základné imanie v účtovníctve spoločnosti s ručením obmedzeným - Mintál, Ján
Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p. upravuje základné imanie obchodných spoločností ako peňažné vyjadrenie súhrnu peňažných a nepeňažných vkladov všetkých spoločníkov do spoločnosti. Základné imanie teda nie je určitou majetkovou hodnotou, ktorú spoločník prevádza na spoločnosť, ale len hodnotovým vyjadrením vkladaného majetku, ktorý prechádza do majetku spoločnosti. Spoločnosť s ručením obmedzeným a základné imanie.