Legislatívne zmeny v zákone o obmedzení platieb v hotovosti od 1. 1. 2026 - Jurčíková, Božena
Jedným z dôležitých opatrení zameraných proti daňovým podvodom a daňovým únikom a zamedzeniu trestnej činnosti realizovaním veľkých súm platieb v hotovosti je zákon č. 394/2012 Z. z. o obmedzení platieb v hotovosti v z. n. p. s účinnosťou od 1. 1. 2013 vrátane novely č. 211/2023 Z. z. s účinnosťou od 1. júla 2023 a novely č. 384/2025 Z. z. s účinnosťou od 1. januára 2026.