Zmeny v práceneschopnosti zamestnancov od 1. 1. 2026 - Mičudová, Tatiana
Zamestnanec je povinný dodržiavať liečebný režim určený ošetrujúcim lekárom v období, v ktorom má podľa osobitného predpisu nárok na náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti. Uvedená povinnosť mu vyplýva z ust. § 81 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p.