Stravovanie zamestnancov a stravné od 1. decembra 2025 - Mičudová, Tatiana
Z právnej úpravy zákona č. 311/2001 Z. z. zákonníka práce v z. n. p. vyplýva zamestnávateľovi povinnosť (za splnenia zákonných podmienok) zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie, ktoré zodpovedá zásadám správnej výživy, a to na pracovisku alebo v jeho blízkosti. Podmienky a zabezpečenie stravovania, či podmienky poskytovania príspevku na stravovanie a spôsob jeho poskytovania, zamestnancom upravuje ust. § 152 Zákonníka práce.