Význam práce v modernom svete: kultúrne rozdiely, generačné priority a zmena hodnôt - Šulík, Igor
Práca je neoddeliteľnou súčasťou života väčšiny ľudí, avšak jej význam a vnímanie sa líšia v závislosti od kultúrnych, ekonomických a generačných faktorov. Globálna štúdia Amropu, ktorá zahŕňa názory viac ako 8 000 respondentov, prináša hlboký pohľad na to, ako ľudia v rôznych častiach sveta chápu prácu, jej úlohu v ich životoch a prepojenie s osobnou identitou. Výsledky odhaľujú pozoruhodné rozdiely medzi krajinami globálneho juhu (India, Brazília, Čína) a západnými krajinami (Nemecko, Francúzsko, Poľsko, USA, Spojené kráľovstvo), pričom zdôrazňujú zmenu priorít a hodnôt v modernom pracovnom prostredí.