Na plánovanie nástupníctva nemusíte byť sami - Mackanič, Rastislav
Plánovanie nástupníctva je kritickým procesom pre každú organizáciu, ktorá chce zabezpečiť kontinuitu vedenia a udržateľnosť svojho úspechu – či ide o rodinnú firmu, lokálnu pobočku alebo globálnu korporáciu. Nástupníctvo je najmä na kľúčových úrovniach riadenia obrovskou zmenou a prináša markantné riziká pohybujúce sa od nezvládnutého transferu kompetencií až po výber nevhodného lídra. Ich podcenenie môže spôsobiť enormné finančné straty či stratu trhových pozícií. Neraz dokonca úplný zánik organizácie.