Obal ovplyvňuje nákupné rozhodnutia
Obaly tvoria až 36 % tuhého komunálneho odpadu. Ide o významnú ekologickú stopu, s ktorou je potrebné kalkulovať už pri uvádzaní obalov do obehu. Dôležitosť témy vnímajú nielen legislatívci a manažéri s rozhodovacími právomocami vo firmách, ale aj koneční spotrebitelia. Nadbytočný alebo neekologický obal dokáže ovplyvniť nákupné rozhodnutie.