Kariéra po päťdesiatke: nekončíme, meníme zameranie - Hradílek, Marek
Podľa najnovšej štúdie od Amropu s názvom Obnova kariéry po päťdesiatke: Navigácia v novej realite (Career Renewal After Age 50: Navigating the New Landscape) sa v súčasnosti vedúci zamestnanci starší ako 50 rokov ocitajú v úplne novej realite trhu práce. Ten je plný nečakaných zmien, reorganizácií a často aj nevyhnutných kariérnych prechodov. Analýza, ktorá nadväzuje na globálnu štúdiu Význam práce (The Meaning of Work), poukazuje na to, že títo skúsení profesionáli sa čoraz častejšie stretávajú s otázkou: Čo bude ďalej? Zároveň sa musia naučiť adaptovať na nové podmienky, aby mohli naďalej naplno rozvíjať svoj potenciál.