Neospravedlnená absencia na pracovisku. Ako ju riešiť? - Beňová, Zuzana
Zamestnávatelia sa často stretávajú so situáciou, keď zamestnanec regulárne podpíše pracovnoprávnu zmluvu, prípadne si splní aj iné povinnosti potrebné k nástupu do zamestnania, napríklad absolvovanie zdravotnej prehliadky, avšak zamestnanec sa v deň nástupu do práce nedostaví. Rovnako nepríjemná situácia pre zamestnávateľa nastáva v momente, keď bez udania dôvodu prestane zamestnanec chodiť do práce a plniť si svoje záväzky, ktoré má voči zamestnávateľovi.